Jobbgaranti up my anus.

Åhhhåhh vad jag älskar Moderaterna, ja jag skulle vilja ge Fredrik "fuckface" Reinfeldt en stor fet kram så att han kanske blir lite snäll. Eller borde jag kanske satsa på en pepparkaka? För hur schysst är egentligen den Moderata(och idiotiska) arbetspolitiken? Och hur bra är den här jobbgarantin som man så fint kallar den med Fas 1, 2 och 3...?

Alla dessa lågbetalda praktikanter som springer runt och snor(eller snarare blir tvingade till att sno...) arbetstillfällen skapar ju jobbinflation på arbetsmarknaden. För varje praktikan som ett företag anställer så får företaget 5000kr... ja, företagen TJÄNAR 5000kr per praktikant. Eller ja de tjänar ju ännu mer än så med tanke på att de inte betalar ut någon lön över huvud taget(det gör försäkringskassan), för en person som utför samma arbete som en heltidsanställd... Är inte det lite fel? För vilket företag vill, efter en månad eller två, anställa denna person när kan ha kvar personen springandes där som praktikant och utföra samma arbete som en fullt betald heltidsanställd? För mig skulle valet vara ganska lätt. Man kan inte klandra företagen, som Gudrun Schyman sa för ett tag sen; "Att man var emot bygget av Öresundsbron betyder inte att man ska behöva simma över sundet...".

Folk snackar om bostadsbubbla hit och bostadsbubbla dit. Men är det ingen som lägger märke till denna arbetsmarknadsbubbla? Till år 2013 har arbetsförmedlingen räknat på att antalet praktikplatser i Sverige kommer vara fördubblat, dvs att ca 50 000pers kommer springa runt och göra slavarbete för nästan ingen lön alls, ca 8000kr/mån om man har det bra, före skatt. Detta leder ju till inflation på arbetsmarknaden.

Sysselsättningen ökar, och visst ser det fint ut på papperet och för alliansens statistik, men sedan är det inte mer än så. Problemet med att folk inte får riktiga arbeten, humana löner eller vettiga levnadsvilkor kvarstår.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0