Hungerspelen

Läste ut sista boken i The Hunger Games igår. Grymt bra serie, inte konstigt att alla läser den just nu. Första boken var helt klart bäst(synd att filmen var så kass...), tvåan var lite halvseg men i trean vart det bättre igen.

 

Måste leta på en ny bok att läsa nu. För det är skönt att ta en halvtimmes paus mellan alla läxor för att läsa lite, låta hjärnan fokusera på nånting annat än komplicerade mattetal och obegripliga Immanuel Kant-formuleringar.

 

 


Finans och Matte

Jag har funderat lite på min minor(en minor får mån genom att läsa 15credits = 5kurser inom ett och samma ämne, det är inget obligatoriskt, men jäkligt bra att ha)... Ska jag ta Spanska eller är det bättre med matte? Det finns för och nackdelar med båda.

 

Spanskan har jag sjukt lätt för, vilket skulle vara bättre för mitt GPA(genomsnitts betyg). Matten har iofs hittills gått helt ok, men när man kommer till de lite mer avancerade kurserna så kan det nog bli ganska så jättesvårt, vilket inte kommer vara så bra för mitt GPA. Men spelar det egentligen sån jättestor roll? Så länge jag håller mig över 3.0 så får jag behålla mitt akademiska stipendium, och 3.0 är ju inte så jäkla vasst. Det borde inte vara en utmaning.

 

Och samtidigt så måste man fråga sig vilket jag kommer ja mest användning för? Matte lär ju helt klart vara den mest konkurrenskraftiga av de två när det kommer till jobbsökande. Och Mattematik och Finans(vilket är min major) går ju lite hand i hand. Så det får nog bli en minor i mattematik.

 

Hörs.


S.K.J.U.T. M.I.G!

Ni vet killen som stal och spred hemligstämplade papper om U.S.A´s kirgsförbrytelse, hur dom hade utplånat en hel by, dödat civila mm... Gå inte till en Filosofi-lektion och säg att det var moraliskt rätt att göra det, för alla kommer tycka att du är dum i huvudet...

- Killen med egna erfarenheter i frågan...

 

I alla fall, jag tycker att det var moraliskt rätt eftersom att han spred sanningen och därmed gav han tillbaka rättigheten(som U.S.A´s regering tagit ifrån omvärlden) till människor att skapa sin egen åsikt. Att ljuga eller undanhålla sanningen är ju att ta ifrån människor redskapen som de behöver för att kunna bilda sig en egen åsik inom ett änme. Och om man anser att det är omoraliskt att ljuga så måste(?) man ju tycka att det är moraliskt rätt att sprida sanningen..?

 

Ajja, det var inte många som köpte argumentet, vilket jag tror mest berodde på att jag är utlänning, och det är aldrig populärt att kritisera U.S.A i U.S.A. Lärarn gillade det dock, kanske för att det skapade en jävla diskussion, vilket är en raritet i vårat klassrum.

em

Bra bra

5*300m pa 43sek samt 4*200m pa 25.6sek var passet idag. Inget direkt mordarpass, men det kandes bra. Skippade spikskorna ocksa for vaderna ar lite stela sen i Mandags. Men sa lange det fortsatter att kannas bra ar jag nojd, och jag ar riktigt sugen pa at kora det dar 1500m loppet i Princeton nasta helg. Jag ar overtygad om att mitt pers ryker da.

Nu are dock lite filosofi som galler. Vi ska snacka Kant, jag gillar inte riktigt den killen, hans texter ar ju sa sjukt komplicerade.

Hors.

Det är så här det ska kännas

Det går sjukt bra för mig med springandet just nu. Det går lekande lätt på intervallpassen och när spikskorna åker på så känns det som om jag flyger fram. Men samtidigt så gör det mig lite orolig, för det är när det går för bra för fort som skadorna kommer. Det är då baksidorna ryker, vaderna säckar ihop och stressisarna smyger sig fram. Det är när det går bra som det är svårt att hålla sig på rätt sida gränsen. Den där gränsen där hjärnan skriker "Men tryck då för i hellvete!1!" medan kroppen säger "Ahh, det är sista intervallen, nu hetsar vi inte upp oss i onödan va!"

 

Första loppet för utomhussäsongen är om två veckor, på Princeton Universitys banor. Det kommer gå undan.

 

 

Sen så ska jag ta och beställa ett par nya sånna här, men en senare modell, Maxcat 3.

 


Museum of Natural History

 

Att gå på museum är ett riktigt najs Söndagsnöje. Man strosar runt och kollar lite här och lite där. Att vi kom in gratis, plus att vi fick biljetter till två olika filmer gjorde ju inte saken sämre(Emmy hade fått i uppgift att gå dit för en biologi kurs, och jag kom in genom att säga att jag var i samma klass(vilket jag såklar inte var) men hade tappat bort biljetten... hehehe). Och ett tips för er som ska på museum i NY är att det är precis så dyrt som DU vill att komma in, i alla fall på alla statligt ägda museum, eftersom att alla priser är rekomenderande och inte egentliga priser så kan man bara gå till kassan och säga "Hej, ge mig en biljett" så är dom tvugna att göra det. Sen om man tycker att det är omoraliskt är ju en annan sak.

 

Hörs!


Bara i staterna


Det går bra nu

Det går bra nu. Med träningen, med skolan och typ allt annat.

 

I Måndags var det 2*800m+2*600m+2*400m+2*200m+2*100m. Snitten låg på 2.04min - 1.31min - 57s - 27s - 13s.

Idag var det 4*400m+4*400m+4*200m som gällde. Första serien snittade vi 61s och andra 60s och tvåhundringarna låg mellan 25-26sekunder.

 

Det kanske inte säger så mycket, men det känns jävligt bra. Det känns som om det där jag saknade i vintrast(eller snarare för ett par veckor sedan) har börjat letat sig fram i takt med våren, typ som en igelkott som kommer ut ur majbrasan i tid för att slippa bli uppbränd(för att känna sig dålig en längre tid är som att bränna upp självförtroendet på bål). Och kanske är det värmen som gör det, möjligheten att kuta utomhus i bar överkropp är nämligen oslagbar(och det är fifan bara Mars ännu!). Eller så är det kanske den där bristningen i vaden som jag hade i Januari som det tog längre tid än väntat att återhämta sig ifrån. Vem vet. Det är skitsamma, för det går bra nu.

 

Hörs.

 

 


Hej storstaden.

 

Tillbaka, och det känns riktigt bra.

 

Hörs.


Jag ska inte vara loppets lilla bitch den här gången.

1500m på 3.56,17 är inte skitkasst efter att ha haft en veckas uppehåll samt spenderat en helg ett par pjäxor på fötterna. Men jag kan mer, och det ska jag bevisa imorgon, inte så mycket för någon annan som för mig själv, för mitt självförtroende behöver en liten knuff i rätt riktning innan jag går in i den kommande träningsperioden. Tre veckor utan tävling, jag hoppas verkligen det räcker för att få upp den där förlorade uthålligheten som man behöver för att komma åt de där tiderna och målen som jag stävar efter.

 

Ajja, imorgon är det 800m som gäller. Dags att sova nu.

 

Hörs!


Inte så jäkla märkvärdigt

 

Vi åkte iväg till Sedona för att kolla på lite klippor. Det var väl sådär, vist var det häftigt, men typ två timmars biltur var det ju inte värt. I alla fall så var det lite wannabe Grand Canyon(vilket vi inte är så jätte långt ifrån), men här vare feta sandstensklippor som gällde istället för en flod som urhålkad lite berg i marken.

 

Har köpt två par converse också, 170kr styck, ganska så bra pris va!

 

Hörs!


Solbränna...

 

Ja, om någon behöver lite råd för hur man bäst bränner sig i solen så är det mig ni ska gå till... Idag glömde jag tydligen smörja in halva sidan av kroppen med solskyddsfaktor, resultatet vart ju sådär. :/ Det positiva är att det inte bränns, det negativa är att jag inte kommer vilja visa mig i bar överkropp på hela veckan...

 

Ajja, dags att sova,

 

hörs!


Vänner

Känslan av att kuta utomhus i bar överkropp och ett par shorts är oslagbar. Det var vad dagen började med när 2*1000m+2*600m avklarades på Van Cortland Parks löparbanor. Benen var inte riktigt med mig idag och det gick sakta. 1000ingarna på ~2.40 och 600ingarna på ~1.33. Uthålligheten är nere på noll efter en inomhussäsong som har bestått av snabbhetspass, och kantrats av skada. Fifan säger jag.

 

Kvällen har i alla fall spenderats med Moa och Lisa som är på besök i NY. Och det är när jag träffar vänner hemmifrån som jag inser att jag saknar dem, och småstadslivet, och enkelheten, och Marabou, och tystnaden, och hottan, och allting som bara skriker SVERIGE. För jag har blivit rätt bra på att tränga bort det där som jag lämnade kvar i Sverige när jag begav mig till NY, och bara koncentera mig på vad som finns här och nu, men det är väl nån försvarsmekanism för att jag inte ska sätta mig på nästa flyg hem.

 

Ajja, om en sisådär 18 timmar befinner jag mig vid poolkanten i ett 30gradigt Arizona! NAAAJS!

 

Hörs.


Sweet

 

Det här har varit den överlägset bästa helgen på riktigt länge. Har haft grymt kul.

 

Nu har jag en "vilodag"(jag ska kuta 4*1000m på bana i och för sig, så vette fän om jag kan kalla det vilodag...) här på MC och sedan bär det av till Arizona.

 

Hörs!


Jag kan.

 

Det var ju IC4A i helgen btw, det gick skit.

Men en ny säsong är på ingång och jag är taggad på att slåss för dom där sekunderna. Dom sekunderna som jag inte fightades för inomhus. För det som jag har förlorat mest på är att jag inte har gett mig själv ett bra lopp, jag har inte tagit mig för, utan jag har bara bitchat runt i dom loppen som jag har kutat. Men jag ska se till att ändra på det till utomhus säsongen.

 

Det som är skönt dock är att träningarna går jäkligt bra, och mina två träningskamrater, som jag håller samma tider som på träning, sprang på 1.50 i helgen, så visst ska jag likaväl kunna springa lika snabbt på tävling som dom. Det är hjärnan som har varit lite ivägen fram tills nu, men det skare bli ändring på.

 

Hörs


KÖTTA RÅH!

Aristoteles, derivata och Arizona är vad som surrar innan för pannbenet på mig just nu. De två förstnämnda för att jag har midterm på skiten imorgon och på Torsdag. Det sistnämnda för att det är där jag befinner mig om mindre än en vecka. Värme, bar hud och solskydsfaktor 50(det är vad jag måste ha i asnsiktet för att inte förvandlas till rudolf när jag befinner mig på sydligare breddgrader...) är vad jag längtar efter just nu. Fifan vad skönt det ska bli att komma iväg. Bort från skolan, bort från hetsen bort från New York. För ett tag i alla fall; avbrott i vardagen är vad som får en att inse vad man verkligen uppskattar med den. För även om jag ibland kan vara rätt trött på vad vardagen har att erbjuda, så vet jag att jag uppskattar den och att jag har det jäkligt bra.

 

Nu ska jag kötta vidare med min essay om Arstotle och dom där derivata-reglerna.

 

Hörs!

 

Från Arizona förra året.


Känslan när ens aktier går upp 26.87% på en dag

Det är grått och regnigt ute, nästa vecka har jag tre midterms och jag sov kasst inatt. Det har varit en ganska medioker dag helt enkelt. Men att komma hem efter en sådan här dag, sätta sig i soffan, logga in på sitt aktiekonto och se blåa siffror, är super. Speciellt om det är höga blåa siffror. Som idag, nästan 27% upp i jämförelse med senast jag kollade, vilket var igår. Totalt är jag bara 20% upp dock, sedan jag köpte dem för typ en mnad sedan. Men 20% på en månad är sjukt bra. Frågan är dock om det är läge att sälja och investera ännu mer i Eurocine...

 

 

Hörs

 


RSS 2.0