Pälsjacka?

Är det bara jag som tycker att det är ett jäkla tjat om päls hit och dit nu?

Man ska inte ha päls för att det är elakt mot de små parasiterna osv. osv. Och jag har alltid tänkt att det är skitsamma för mig, jag skulle aldrig sätta på mig nån jäkla pälsjacka inte. Nej, nån måtta får det vara.

Men när jag var påväg ner till frukosten imorse så gick jag och grubblade lite på det och jag upptäckte helt plötsligt att jag har ett par små fårungar som pryder mina fötter. Eller nja,dom säger ju inte bäähähä. Men dom sitter där på fötterna, i form av tofflor. Och känns det hemsk? Nej inte ett dugg, det jag orar mig  snarare för att dom krymte lite i tvätten, så det kanske inte är äckta? Trotts att det står så på innehållsförteckningen! Och trotts att de heter shepard!

No hard feelings! Hörs!

Kommentarer
Postat av: Viktoria

härlig blogg!

2008-02-18 @ 15:33:15
URL: http://vickanp.blogg.se
Postat av: lovisa

Det är lite skillnad på fårull och minkpälsar. En mink dör ju när man flår den för pälsen, ett får klipper man flera gånger om året. Den där inte förde. Så där har du en anledning till att du inte behöver känna dig elak för att du har ull på fötterna.

2008-02-18 @ 15:33:35
URL: http://lovisap.blogg.se
Postat av: Johanna

Nej, du har helt rätt. Det är ett jävla tjat om päls hit och dit, folk borde få ha sina åsikter.
Ha en bra dag!

2008-02-18 @ 15:45:01
URL: http://www.menjohanna.blogg.se/
Postat av: Julia

Svar: det är du lite rätt i. Men jag tycker ändå att det kanske inte har gått riktigt så långt bara för att man tycker man är tjock när man är smal.. Jag tycker det måste ha gått lite längre innan man kan kalla det anorexia..

2008-02-18 @ 15:53:15
URL: http://julialundqvist.blogg.se
Postat av: sussie

Det är en väldans massa tjafs om päls av olika slag. Vilken trend att prata om päls egentligen.. Urk.

2008-02-18 @ 18:05:12
URL: http://stringbeanjean.blogg.se
Postat av: bella

Det är klart att du inte mår dåligt över att det är små får du har på fötterna när du inte sett hur det går till när dom gör dom! De flesta ser det bara som kläder och inte som djur! Skulle de inte ta bort alla tassar och huvuden på djuren innan de görs till jackor osv så tror jag nog att många skulle bli äcklade för att de ser vad det egentligen är!

Och det är verkligen inget onödigt tjat om päls! Det är barbariskt och fler borde ta ställning till att köpa kläder som kanske är utav annat material istället! Det är minst lika snyggt, och skönt.. Jag tror du håller med mig om det!

2008-02-19 @ 15:57:51
URL: http://buus.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0