S

Det är synd att vägen tillbaka alltid är längre, i alla fall när det gäller politik. Det känns som ifall Alliansen får ännu en mandatperiod på sig att bryta ned en av världens mest framgångsrika välfärdsstater så kommer det att ta minst tre gånger så lång tid att bygga upp den igen. Om det nu ens kommer vara en möjlighet över huvud taget.

För poltiken, som förs i vårat lilla land just nu, tär på välfärden som aldrig förr. Den tär på Sverige. För det är just välfärden som har gjort Sverige rikt. Välfärden är Sverige. Sverige är välfärden. Små klyftor mellan arbetande och arbetslösa har gjort det lätt för arbetslösa att ta sig in på arbetsmarknaden igen. Om klyftorna mellan oss invånare ökar(vilket de kommer att göra om man fortsätter på samma linje som man har följt de senaste fyra åren) så kommer det även bli svårare att ta sig in i arbetslivet.Sen så måste jag säga att det är bra lustigt att ordet konkurrens nästan har blivit heligt de senaste åren. Men vad är det egentligen som är så bra med att privata aktörer suger ut de sista blodsdropparna ur vår välfärdsstat? För den kommer ju så småning om att avlida, på ett eller annat sätt, såvida det inte sker en förändring i politiken, i regeringen och framförallt i Rosenbad. 

Konkurrens mellan skolor leder till att elevernas kapacitet kommer i andra hand, medan deras föräldrars plånbok kommer i första hand.
På samma sätt kommer konkurrensen att urholka sjukvården. Att privatisera skolor och sjukhus är att göra de till företag... Och alla vet ju att alla företag skapas med ett gemensamt syfte; att tjäna pengar. Och vi blir deras kunder varesig vi vill det eller ej. Och det är våra plånböcker som kommer att avgöra hur mycket vi egentligen är värda.

Menmen... vad är välfärden egentligen värd när vi för stunden kan tjäna en krona eller två på att sänka skatterna ännu mer?

I det långa hela kommer vi att ta kol på oss själva.

Men som sagt, all makt åt Tengil(aka Reinfeldt)!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0