S.K.J.U.T. M.I.G!

Ni vet killen som stal och spred hemligstämplade papper om U.S.A´s kirgsförbrytelse, hur dom hade utplånat en hel by, dödat civila mm... Gå inte till en Filosofi-lektion och säg att det var moraliskt rätt att göra det, för alla kommer tycka att du är dum i huvudet...

- Killen med egna erfarenheter i frågan...

 

I alla fall, jag tycker att det var moraliskt rätt eftersom att han spred sanningen och därmed gav han tillbaka rättigheten(som U.S.A´s regering tagit ifrån omvärlden) till människor att skapa sin egen åsikt. Att ljuga eller undanhålla sanningen är ju att ta ifrån människor redskapen som de behöver för att kunna bilda sig en egen åsik inom ett änme. Och om man anser att det är omoraliskt att ljuga så måste(?) man ju tycka att det är moraliskt rätt att sprida sanningen..?

 

Ajja, det var inte många som köpte argumentet, vilket jag tror mest berodde på att jag är utlänning, och det är aldrig populärt att kritisera U.S.A i U.S.A. Lärarn gillade det dock, kanske för att det skapade en jävla diskussion, vilket är en raritet i vårat klassrum.

em

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0