Inte så jättenajs.-
Måndag. Regn. Fyra lektioner i rad. Hosta. Kallt.

+
New York.
Den gångna helgen.
Den kommande helgen.
Arizona om två veckor.
...

Hörs!


En selectamaskin ur funktion [X]

Det är kväll och jag har inte käkat allt för mkt vilket resulterar i att jag är fetinghungrig. Men pallar jag kuta ner till Broadway och köpa något? Nej. Men det finns ett litet selcta rum här nere i Horan Hall(mitt dorm, och inget annat). 

Jag tar med mig några slantar och beger mig ner, hungrig som jag är börjar jag mosa in mynt i maskinen... men fan vad segt det går när man har fem centare... jag testar tre åt gången, det passar precis... om jag bara hjälper till med lite muskelkraft... skjuter på lite extra... ELLER, NEJ!!! DOM FUCKING FASTNADE!!! OCH JAG FÅR INGET GODIS! FAN. Jag får helt enkelt nöja mig med tre glassar...

Förhoppningsvis stillar det magen tills dess att jag hinner somna. Om jag nu kan somna efter den här sockerkicken... Ajja, ska skyda mig i säng innan jag blir hungrig igen.

Måste bunkra upp lite bättre med ett lager käk här på rummet...

Hörs!


Tobbe, Malin, Siri och Jag. Yesterday, on our way to Lips.

Konsten att tillbringa en Söndag i NYC


Brooklyn Bridge. Man(jag) vill ju bara mosa undan alla människor som ska springa ivägen när man tar kort. JAG VILL INTE ATT DU SKA STÅ MITT I MIN BILD!!! DU FÖRSÄMRAR DEN!!! DEN BLIR FUL! FATTARU???!!!  Nej men seriöst, det blir rätt drygt efter tionde(eller var det andra...) gången en och samma kines har ställt sig framför en med ett fem meter långt objektiv och täckt hela bilden.  
Snodde denna från Lisa


Lisa, en svensk som är här på besäk för att se hur skolan är. =)


Den här sista bilden är från Ground Zero, fd WTC. De ska bygga ett nytttorn där (man der det längst till vänster på reklam-banner på bilden...), inte alls lika högt som de två gamla, vilket är lite synd. Om jag hade bestämt hade jag man byggt två nya torn, båda högre än den där pinnen i Dubai.


Someone got himself an "it"-bitch tonight...
At the Drag Queen Bar...


Och jag som trodde att vi skulle göra miner...Siri, jäntan på nedersta bilden (ej att förväxlas med mig själv) fyllde år i Tisdags. Så vi firade henne lite på ett ställe som heter Lips, med en massa transor. Maten var kass, notan var svindyr(65dollar.........) men underhållningen var helt ok. Vi hade kul, och det är väl det som räknas i slutändan.

Man blir lite misstänksam när man är på sånna där ställen (inte för att jag brukar hänga där...), jag menar, man blir ju lite osäker på vem som är kille och vem är tjej, när de kallar en kille för "her" när personen i fråga sägs ha en penis. Men vad vet jag, är det inte lika br att kalla dom för "det", vore det inte så mycket enklare då?

Efter middan drog vissa, däribland jag sjlälv, hem och vissa drog ut. Fan vad sugen jag var på att följa med dem ut. Men jag har något som sätter stopp. Ett munsår. Eller snarare en blåsa som inte har hunnit bli ett munsår ännu. Jag vil inte ens tänka på hur det kommer se ut om ett par dagar. Döda mig.

Hörs.

Bättre än vad jag hade trott.

2.25.94 på 1000 meter är kanske lite bättre än vad jag först trodde. Det är ju inte så lätt att konvertera elle jämföra med 800m tider. Men tydligen är det något i stil med 1.52. Så det var ju grymt. Ajja, jag hinner inte skriva så mkt mer för tillfället, dags att ta tåget Downtown. Hörs.

Time for some word-pooping

Religion prov coming up. Om 35 minuter. Nu hoppas jag pa att mitt "sista minuten plugg" verkligen sitter. Fran 20.00 igar tills 03.00 inatt och fran 10.00 imorse fram tills nu. Fan. Jag ar trott. Ska snart ga och fylla pa lite caffe och sedan bege mig mot "Special Resourse Center", om nu heter sa. Dar far retards och internationella studenter(jag undrar vilken grupp jag tillhor...) sitta och gora prov = provtiden ar langre. Jaja, det ar val bara att word-poopea(ordbajsa, amerikanarna fattade inte riktigt vad det var... dom kallar det tydligen bullshitting...) och hoppas pa att det haller.

Hors.Urbandictionary's Defenition av;

Bullshitting:
1. When someone has no fucking clue what they are talking about, Yet insists on trying to get others to belive him/her.
2. Skilled Bullshitting will allow someone to write a full essay about nothing yet make it look as if they know what they are talking about and are answering the question.


I just hope I'm a damn good bullshitter...


My religious view...

Religion, vilket pafund. Tank vad najs om man kunde anvanda nagot som liknar ett tangentbord till att styra varlden med. Da skulle jag overkonsumera CTRL-a + Delete. Speciellt nar det galler religion.

Hors.


Perfekt

Jag nailade Management provet idag, det känndes ganska så jättebra. Får jag inte A eller A- pa det provet så blir jag förvånad. Mycket förvånad. Det var bara 4 frågor (av 50) som jag var aningen osäker på. Men man vet ju aldrig, ibland tror man ju att man har gjort bra ifrån sig och vara tvärsöker på att man har rätt, men sen när man ser resultatet så undrar man hur det kunde bli så jäkla fel. Menmen.

Det gick bra. Jag är övertygad om det.

Hörs!

02.58 Dear Firealarm

I had just fallen asleep when you started to make your noise. I was floating around on a white fluffy cloud, feeling like the greatest man on earth, and all of a sudden my little cloud just burst… *poff*… and I was back in reality with my head stuck under a pillow, covering my ears with the palms of my hands, pretending like I couldn’t hear you. But you son of a bitch would just not let me fall asleep again. And after a while your best friend, the “viktigpetter” RA was knocking on my door and telling me to get the fuck up. So I got the fuck up and here I am, waiting for you to shut up so I can go back to sleep, cause I’ve got a test at nine tomorrow. So please, just let me go back to where I was, floating on that white comfortable cloud.


Yours sincerely


P.S. Go fuck yourself


Doctors don't know a shit, do they?Jag tror inte riktigt på det där konceptet; "Take one tablet two times a day." Det låter bättre med typ; "Take one tablet 3-4 times a day." Visst gör det? Man brukar ju ta dubbel dos de första dagara när man tuggar vitaminer, så varför inte när man tuggar antibiotika? Nej, jag vill inte höra något vetenskapligt svar. Det finns säkert nån vetenskaplig studie som säger att man kan få cancer eller hjärtflimmer av sånt här. Och att man inte bör ge tabletter till pillertrillare som mig. Men vafan. Ska man lyckas så måste man ta lite risker, det har jag lärt mig i min management klass, frågan är bara som det innefattar självmedicinering..?

Hörs!


Streptokocker...

Streptokocker - det ar vad som lurar i min hals just nu. Fy i hellvete. Det som ar bra ar att det inte ar ett virus, utan bakterier, sa nu har jag fatt medecin som jag ska tugga pa i tio dagar.

Men jag kan nog kuta redan pa Fredag. Da ar det sista chansen for mig att kvala till IC4A, eller nan liknande bokstavskombo som makes no sence. Jag ska kuta 1000m pa 2.29.90 for att kvala. Det roliga ar att om jag klarar det, vilket jag borde gora om jag inte ar dodssjuk eller har brytit ett ben, sa kvalificerar jag mig aven till 800m loppet. Men kvaltiden pa 800m ar 1.54.90, vilket kanns aningen svarare an 1000meterstiden. Ajja, skitsamma, jag borde klara bada ratt latt.

Off to religion class,

Hors!


Lyckat värre

Och så var man sjuk. Fan vad kul. Halsen bränner som en ilröd engelsmans solbrönda kropp. Det är inte så najs. Jävla hellvete.


Bitches, please (me)...

Mina kinder är fuktiga efter alla tårar som har runnit nedför dem, jag har intagit fosterställning i min obäddade säng. Jag har kudden över huvudet och jag bölar som ett barn...

Eller nej, vänta, HOLD IT! I'm not a pussy. Men om jag hade varit det så hade jag fan storbölat just nu; mina två timmars essay skrivande har just gått upp i rök och jag övervager tre alternativ; gå och lagga mig, skriva om hela skiten eller ta nästa tåg till Brooklyn Bridge och hoppa... Vad tycker ni?

Fan, jag går och lagger mig.

Hörs!


Det här är sagan om Mr Plugg
Jag längtar till nästa vecka. Inte för att det händer något speciellt då utan det är bara det att nästa vecka kommer bli chill. I alla fall i jämförelse med denna veckan.

Hörs!


Edit: Misstolka inte Mr Plugg, tack...

Palla pappersnissar. Palla byråkrati. Palla NCAA.

Min dag vart inte riktigt som planerat. Klockan kvart i tio ringde Manhattan Colleges Athletics Office och sa att jag måste komma dirr för att de har bokat om min telefonintervju med NCAA till klockan tio. Kul. Det tar ju mig hela 56sekuder att springa dit...

Intervjun gick bra. Den tog typ 10-15min. Själva problemet med min eligibilitygrej var tydligen att jag hade råkat kryssa i att jag har tävlat för ett amerikanske high school lag, vilket jag inte har. Samt att jag inte hade listat vilka klubbar jag ar tävlat för. Jag tror att jag måste ha glömt klickat på "save"-knappen eller nått. Yäyä, skitsamma. Sen fick jag skriva ner alla tävlingar jag har varit med i sedan 2008. Det tog mig två och en halv dyrbara timmar av mitt liv.

Nu är det bara att vänta på att NCAA snubarna ska ringa och säga att de är nöjda med informationen. Jag hoppas att dom gör det så snart som möjligt så jag slipper hålla på mer med det här. Jäkla byråkrati.

Hörs!


12.35 Good Night America, Good Morning Sweden!

Om exakt tolv timmar ska jag har nån telefonintervju med NCAA (dom hade tydligen inte tid med mig idag...), sedan är jag förhoppningsvis eligible, igen...

Om ni undrar varför jag inte sover så har jag spenderat kvällen med att plugga, igen... På något konstigt sätt så gillar jag det dock. Management är den tråkigaste kursen jag har, men ändå den mest intressanta. Läraren är nämligen en rullstosbunden gubbe som mummlar ut oförståliga fraser. Till och med infödingarna a(amerikanarna) har svårt att förstå/höra vad han säger. Men manager är helt klart något jag kan tänka mig att jobba som i framtiden. Helst för ett eget företag. Ajja, dags att sluta dagdrömma, jag ska bege mig till sängen och drömma lite på riktigt.

Morgondagens höjdpunkt är Siris mini-födelsedagsfirande = Marängswish. Way to go! Grattis förresten!


Go Jaspers!


Klipp klipp

Jag var och klippte mig igår. På 5th ave @ 41street. Jag trodde att det skulle vara lite säkrare att klippa sig på något ställe som låg lite längre söderut än the Bronx... Men jag tror fan inte min 40minuters resa söderut hjälpte ett skit. Jag lyckades nämligen hitta ett riktigt freaktard till frisör ändå och jag ångrade att jag ens gick in där redan när jag hade satt mig i den där stolen... För in kommer en fet sliskig gubbe med bakåtkammat hår. På en skala 1-gay så var han definitivt gay. No doubt about it.

Jaja, jag är inte så taskigt att jag reser mig upp i det här laget, nejnej, jag sitter kvar och börjar skaka av rädsla, och det var fanemig befogat! För gissa vad!? HAN RAKADE AV MINA POLISONGER. Inte för att de var några jättesaker med vafan, han gjorde en jävla rakbana från ögat till örat. WTF liXåm! Men jag fick lite revenge när jag skulle betala... Han:"The tip isnt included." Jag: "To bad for you, old man." Sedan begav jag mig därifrån, besviken, några gram hår och två polisonger fattigare.


Kill me, please

Jag har spenderat 5timmar i biblioteket. FEM TIMMAR. VadåKil "kill me", jag är ju fan redan död.

Jag köpte en kaffemug idag, en sån där termosmugg(bilden), för 20dollar. Är inte det lite dyrt? Jag trodde den kostade 9dollar eftersom alla andra, liknande, muggar kostade det... Ajja, skitsamma, nu är den invigd. Och med tanke på allt kaffe som jag kommer dricka den kommande veckan så kommer jag snart ha tjänat ihop de där dollarna bara genom att slippa köpa det i Dantes, MCs cafeteria, utan istället snylta från Lockes, restaurangen där vi käkar.

Ajja, klockan är kvart i ett och med tanke på att mitt pluggamarthon med fyra lektioner(=4h) i streck och sedan fem timmar med plugg startar klockan fem över nio imorgon så borde jag verkligen sova just nu. Eller ja, enbart pluggande blir det ju inte riktigt, jag ska träna och käka lite emellan mina pluggblock också.Såhär kul var min seaste religionslektion...


...och såhär se raderna ut i biblioteket efter att man har pluggat i fem timmar i streck.

Mycket viktig information från min sida känner jag,

Hörs!Repeat

Emmy och Jag spenderade gårdagen i O´Malley library, begravda i våra skolböcker. Upphetsande va? Denna dagen ska spenderas på stan, eller typ, jag ska bara ner och klippa mig. Sen ska jag dyka ner i plugghavet igen.

Hörs!
Bilder från MAACsSen dog batteriet och jag begav mig ner på stan istället för att kolla på tävlingen.

a foolish game

Yesterday was fucked up. Men grymt kul. Gick ut 01.30typ, och kom hem vid 04.30 eller nått. Vad som hände däremellan låter jag vara osagt. Det är nog bäst så... Det var galet.

Nu väntar skolböckerna och ett antal timmars pluggande.

Och jo! Igår... anledningen till att jag inte fick springa MAACs var för att Ryders(ett annat college som var med i tävlingen) coach hade ringt till NCAA och kollat med dem om alla mina uppgifter stämde (och det fattades ju såklart lite uppgifter) bara för att jag inte skulle få va med och kicka deras ass... Vem fan gör det liksom? Fucktards.

4.43

Manhattan College vann inte alls mens(inte som i det där röda utan som i MÄNs) MAAC för 28gången i rad... utan mig, jag fick ändå en klocka som pris!!! Skitful varen iofs, men ändå!...

ok, sorry, resterande text vart deleted.

Eller ok, om någon random brud som du inte vet vem det är säger "are you the guy who use to eye-fuck me in the cafeteria?"
Vafan svarar an på det liksom? Yes indeed, eller No, im not!...?
Ohh, skitsamma, söngdags.

AntiklimaxOch helt plötsligt var jag inte eligible längre... NCAA snubbarna har tydligen ändrat sitt beslut, vilket betyder att jag inte får tävla. Så det vart inget MAAC för mig. Ingen tre-lopp-på-tre-timmar-tävling idag alltså. Men det är nog benen rätt glada för. Hoppas bara att det löser sig tills nästa helg, men jag får se, ska ha telefonintervju med nån pamp från NCAA på Måndag. Förhoppningsvis så går det bra...

Ibland så hatar jag verkligen att allt ska vara så jävla krångligt och byråkratiskt här på andra sidan Atlanten. "We want you to fill in a form where you list ALL competitions you have done since 2005..." Så stod det i ett mail jag fick från NCAA imorse... Good luck with that LixÅm... Coach sa att det räckte med mästerskapen dock. Ganska skönt det.

Annars är det typ sommarväder här i New York. För en vecka sedan var det minusgrader och nu är det typ 20plusgrader. Men jag klagar inte, det är najs! Garderoben vart två tröjor och två t-shirtar rikare idag. Plånboken vart 159kr fattigare. Men det är smällar man få ta... Det var Urbanoutfitters REA som jag var och rånade idag igen.

Hörs!


I create with my feet

Ikväll är det dags för MAAC, nån tävling. ingen vanlig täling dock, utan en poängtävling mellan typ 5-6skolor. Manhattan College har vunnit den typ 10år i rad, men nu iår ser det riktigt illa ut, vi är inte bästa laget på papperet längre.

Jag ska kuta 1mile kl18:15, 800meter kl19:15 och sen blir det nog en stafettsträcka(mile eller 1200meter) runt klockan nio. Det är kan komma att bli den stördaste dagen jag har varit med om i mitt liv. Eller i alla fall den jobbigaste. Men så är livet om man är bästa medeldistanslöparen i laget. Kill me.


What I call a bargain!

45kr? $6.99? YOU BET, BITCHES!
Var ner på stan och besökte New York Public Library idag (berättar mer om den "döda mig, please" upplevelsen imorgon). Efter det begav jag mig till Urbanoutfitters på 5th avenyn 43street eller nått sånt(nästan precis vid biblioteket...) för att hitta en vårjacka(16grader i NY idag!!!) vilket jag såklart inte hittade. Dock så hittade jag något annat; en kavaj, som var ganska så snygg så jag kollar på prislappen; $288... Fan, för dyr. Den här vill jag ju ha, tänkte jag och eftersom den hängde på rea-avdelningen så frågar jag en expedit om den var på rea, hon tar med den och försvinner i nån minut innan hon kommer tillbaka och säger; Its on sale, it's $9.99. Jag; What!? Kassörskan; It's on sale, its 9.99.
Min haka trillar typ ner till golvet innan jag hinner fånga upp den, ta kavajen och bege mig till kassan. Väl i kassan scannar kassörskan prislappen, och mycket riktigt; $9.99... -(MINUS)30% vilket blir 6.99!!!

Jag tror att dom måste ha lagt in fel pris i datasystemet, eller vad det heter, eftersom att det stod att ordinarie pris skulle ha varit $9.99 när de skannade streckkoden, när ordinarie pris egentligen var $288 (Någon som har en annan idé?) Så det jag skulle ha betalat var ju 70% av $288 vilket är $201... Menmen jag klagar inte, det gjorde min dag. Fan vad nöjd jag har varit resten av dagen bara för det här xD

Och kom inte och säg att jag borde ha frågat om det verkligen gick rätt till... skulle du ha gjort det? No way.

Hörs!

Ge migDet är svårt att få tag på gott godis här. Som Ahlgrens bilar, Marabou, Ferraribilar, Rollokola, Geisha, Kexchoklad, Nappar, Marianne och Salt Laktris.

Det finns m&m's, men inte så mycket mer. VART FAN ÄR LÖSVIKTSGODISET? VART ÄR GODISAFFÄRERNA? En godisaffär i NY skulle nog sälja rätt så mycket godis, bara pga bristen på konkurrens... Ajja, det är kanske mitt sockersug som talar, bäst att gå till sängs. Imorgon väntar tre lektioner och en liten utflykt till Public Library of New York. Det sistnämnda kanske kan bli lite spännande i alla fall...

Hörs!

Hello, No Life

Den här eftermiddagen/kvällen, liksom många av de kommande dagarna, så kommer jag högst sannolikt sitta begrvad i en hög av böcker och olika reading assignments. Det kommer bli lika kul som det låter... Jsg har två prov nästa vecka, en quiz imorgon, en quiz om nästa vecka, tre religion readings och en essä till min English Writing class. Byebye life.

Hörs!

Desigual

Snacka om att inte passa in... typ fem våningar högt, färgglatt och helt annan konstuktur än de kringliggande byggnaderna. Huset sticker ju minst sagt ut ur mängden där det ligger på Herald Square mitt ibland NYs höghus. Frågan är om det är häftigt eller skitfult? Jag tycker att det är rätt coolt. Så här borde de deprimerande betonghusen i förorterna se ut. Det hade ju vart pörfekt!


Springspringspringspringspringspringspringspringspringspringspringspring

Träningen gick bra idag. 1000m(2.41)+600m(1.30)+4*200m(28-28-27-26). För de som är lost så är tiderna inom parantes. Det var bra tempo, men ändå inte självmordstempo(=när huvudet snurrar och spyorna kommer på löpande band när man är klar med träningen). Jag är back on track, bitches. Jag är övertygad om att min kassa mile tid från helgen kommer att ryka ganska så snart. Pörfekt.

Och jag måste säga att spikskor+Draddy gymnasium(vår friidrottshall) är ingen bra kombination, inte alls. Så hittills har all träning utförts med vanliga joggingskor eller lättviktare. Ganska så trist. Men jag överlever.

hörs!Mary tycker att jag ska ha mer bilder, så här här är en. Den har inte ett skit med inlägget att göra, men det är ju i alla fall en bild...


Hjälp, lunch och träning

Ska snart iväg till skolans writing center där man får hjälp att redigera sina texter av andra elever som ska ta major i writing. Det är första gången jag går dit men jag tror att det kan vara ganska så jättebra att få hjälp av någon som utbildar sig till att skriva bra.

Efter det är det lunch, sen träning. Banträning. Jag hatar skolans inomhusbana, den är odoserad, hård och det är alltid någonting eller någon ivägen när man springer. Ajja, snart är det utomhussäsong, då flytar vi ut träningen i parken. Najs.

hörs!


Night Time - 00:44Det är sent. Det är natt. Det är läggdags.


En eftermiddag på Max BrennerJag, Emmy och Malin var ner to The City igår och käkade på Max Brenner som ligger vid Union Square. En restaurang med konceptet; Mat först, choklad sen. Så vi gjorde som de sa, Jag och Emmy beställde in en varsin hamuragare och Malin tog en club sandwich. Vi fick in fetaste hamurgarna, och riktigt goda var dom! Till efterätt vart det chokladpizza med mjölkchoklad, vit choklad och marshmallows. Skapligt gott, snacka om att jag var mätt när vi väl begav oss därifrån, typ en 2.5h senare.

Det var inte superdyrt heller, sammanlagt 21dollar(ca 140kr) per person. Det här är ett ställe man bör besöka om man befinner sig i New York. Gott, relativt billigt och mättande.

Hörs!

Jag skäms faktiskt lite granna...

Jag kommer hem från Boston, öppnar väskan, tar fram kameran och upptäcker att jag knappt har tagit en enda bild. Fan. Waste. Skit.

Mitt lopp gick skit det med. 4.18 på milen är mkt sämre än vad jag hade förväntat mig. Men jag sprang puckat. För puckat för att ens tala om hur puckat jag sprang. Jag få ta igen det på Fredag. Då ska jag tydligen springa en mile, 800m och kanske en staffettsträcka på det. Det kan bli saftigt värre. Men jag kommer fläska på på milen. Skitsamma om jag inte har några krafter kvar till de andra loppen... Ja, glömde jag säga att det är inte bara samma helg...? alla loppen ska averkas på samma dag, inom loppet av 5timmar. WAY TO GO! xD

Imorgon väntar Central Park. Vi, vet inte riktigt vilka, ska in och käka lite på ett chokladställe där de gör typ vanlig käk fast av choklad. Typ chokladpizza. Hur gott nu det låter. Ajja det kan nog bli bra. Jag ska ta med mig datorn in till stan och sätta mig på nått café och plugga efteråt. Något café där man kan sitta ganska så ostört. För jag har mycket att göra. För mycket.

Godnatt.

KUKEN. Nu gick brandlarmet också. kl tjugo i ett på natten. najs. jävligt najs.


01.45 Tillbaka på rummet efter en timme i kylan. Det är såna här nätter man drömmer om...
22:16 - Biblioteket - Upphetsande va?!

Sitter i O'Malley library. Skriver ut lite skoluppgifter. Laser lite bloggar. Kakar lite macka och dricker lite kaffe, som jag lyckades smuggla in i varat "at ingen mat i det har huset" bibliotek. Busigt. Btw sa har jag u.p.p.t.a.c.k.t. att j.a.g. h.a.r. 312 ACD's p.a. m.i.t.t. k.o.r.t. (ACD's ar typ som dollar, bara det att man endast kan anvanda dem pa campus). V.i.l.k.e.t. a.r. 150ACD's f.o.r. m.k.t. J.a.g. s.k.a. e.g.e.n.t.l.i.g.e.n. h.a 15maltider per v.e.c.k.a. samt 180ACD's d.e.n. har t.e.r.m.i.n.e.n. Menmen jag k.l.a.g.a.r. inte. E.g.e.n.t.l.i.g.e.n. borde man f.r.a.g.a. vad som ar f.e.l., men... jag skulle i.n.t.e. t.r.o. det va! Bitches. Jag ar nojd som det ar. Och om det nu skulle s.t.r.u.l.a. sig sa kan jag ju d.r.a. k.l.a.s.s.i.k.e.r.n. "J.a.g. a.r. Freshman, och s.v.e.n.s.k., jag f.o.r.s.t.o.d. i.n.t.e..." 

Over and out.

(J.a.g. v.i.l.l. j.u. i.n.t.e. a.t.t. "G"-o.v.e.r.s.a.t.t.n.i.n.g.e.n. s.k.a. f.u.n.k.a. h.e.h.e.h.e. D.a. k.o.m.m.e.r. s.a.k.e.r.t. n.a.n. t.o.n.t. s.p.r.i.n.g.a. o.c.h. s.a.g.a. "h.a.n. h.a.r. 150ACD's f.o.r. m.k.t.", o.c.h. d.e.t. v.i.l.l. v.i. j.u. i.n.t.e. v.a.r.a. m.e.d. o.m. S.e.n. s.a. l.a.s.e.r. j.u. m.i.n. t.r.a.n.a.r.e. d.e.t. h.a.r... i.n.t.e. f.o.r. a.t.t. j.a.g. t.r.o.r. h.a.n. b.r.y.r. s.i.g., m.e.n. a.n.d.a.)

Hors! 

A piece of memory

Jag höll på att få hjärtklappning på lektionen idag när läraren annonserade att han skulle läsa upp ett exempel på ett bra sätt att starta en essay. Ett exempel från ett intro till en essay som en av eleverna i klassen hade skrivit. OCH HAN BÖRJADE LÄSA PÅ MIN! Min haka föll typ ner i marken. Hur fan kan jag ha skrivit ett av de bästa introna i klassen när min engelska är i klass med en femårings!!?? Och här sitter jag med 20st amerikanare och kickar some as. Ganska så skönt faktiskt. Det känssom om jag är på väg mot ett A i english writing. Najs. Ajja, här är ett av mina tre intron;

I am running for my life, I take a look over my shoulder and what I can see scares me; there is someone running behind me and I can feel that he is caching up on me. If I wasn’t as concentrated as I am I would probably get the chills, but I don’t, I’m too focused on who’s behind me. So instead I pace it up, try making that little gap between us to grow and to extend so I can feel safe. And in best case scenario I won’t be able to see him after a hundred meters or so.
Here comes a turn, I try to push it even more. I can hear people scream as I pass them by, but I can’t really hear what they are screaming though, so I just keep on running for what I am worth.  I would bet my pulse is a bit over 200beats per minutes by now, not only because of the running or what is behind me, but also because of what lies ahead. If I only can reach that place before he catch up with me I would be able to relax, to feel safe again. But I am not there yet. I take one more glance over my shoulder, and I don’t need to turn my head much before I see him. It’s just a few feet between us now; if he would try he would probably almost be able to grasp my cloths. I can feel the panic growing inside my head as I realize that I might not be able to race last hundred meters without being caught up by the rival running behind me.Bra va.

Jag sitter här på mitt rum i Horan Hall, lyssnar på Kent och dagdrömmer lite granna. Skolan rullar på i lagom fart. Träningen går bättre för varje dag som går. Imorgon åker vi, the jaspers(vilket är våran maskot, vårat lagnamn), till Boston. På söndag kanske det blir lite chokladpizza på en chokladrestaurang vid Central Park. Och... ja det är väl allt som händer för tilfället. Det är varken för lite eller för mycket som händet. Det är lagom. Perfekt.

Ikväll tror jag att jag ska ta tåget in till stan och fota lite. Jag har ju ingen skola imorgon så det är inte heller något som måste vara klart tills dess. Ajja,

Hörs!


242 St

Jag har aldrig riktigt fattat hur det här med 32street, 175St, 6St och allt sån där fungerar. Förrän nu när jag har vart här ett par veckor då... Men innan har jag har aldrig riktigt kopplat att tex 242 St står för att det är block nr 242, dvs att det ligger 242 block norrut räknat från block 1 på södra Manhattan. Ganska så smart faktiskt, det blir rätt så lätt att fatta vad någon bor någonstans om man kan referera till ett block och inte en jäkla gata som tex "Mitt-i-ingenstans-stigen 9". Amerikanarna kan va rätt smarta faktiskt...

Men det här med Farenheit, yard och feet kommer jag nog aldrig att förstå mig på. Det känns lite förlegat att ha ett längdmått som heter "fot" och som kom till bara för att man inte hade något bättre redskap att mäta med än sina egna kroppsdelar. Kom igen vafan, metersystemet är mer logiskt och lättare att förstå sig på. Likaså med Celsius. Men vem är jag att bestämma vad andra ska använda för enheter...

Hörs!


Här bor jag, typ, 242 St i The Bronx. Det tar ca 35min ner till Downtown och kanske en 20-25min till norra Central Park. Det är ju inte jättecentralt, men det duger.

Religion+Wrestling=Bullshit

Det ar kallt idag. For kallt.

Min lektion som jag i vanliga fall har vid den har tiden ar installt. Buhuuuu vad trakigt... Sa nu sitter jag har i skolans bibliotek och handlar lite aktier. Jag har salt min Sotkamo silver och ska kopa pa mig lite mer Eurocine. Ligger for tillfallet pa 27% plus sammanlagt. Det kanns ju faktiskt ganska sa najs. Speciellt med tanke pa att det ar nu i var som mina aktier ska oka rejalt, i alla fall om man ska kolla ga efter min extraordinara fundamentala analys. Sa det har ser bra ut.

Btw sa ska vi kolla pa wrestling pa religionen. KAN DET FUCKING BLI VARRE!? Jag ar emot religion. Av alla dess slag. Jag tror helt enkelt inte pa religion. Religion skadar mer an vad det botar. Religion skapar krig. Relgion skapar fordomar. Jag kan heller inte se nagonrting positivt med att en massa manniskor springer runt och fantiserar om nan snubbe som sags ha sarat pa ett hav med hjalp av nan sticka som han gittade i skogen. 
Och nu ska vi alltsa blanda in wrestling i det hela. Dvs en hog med forvaxta medelalders gubbar som springer runt och flashar sina muskler och latsat bli nedslagna. De far en spark i skallen, vinglar till litegranna i en sekund och sen sa ar det bra igen... for det ar ju precis det som hander om man far en riktig spark i skallen... ELLER?

Ajja, off to CIS it is, vilket ar nan datorklass jag har. Ganska sa extremt latt, om jag inte far a fran den sa hoppar jag fran Brooklyn Bridge i slutet av denna semestern(=terminen).

Hors.


EligibleYes I am! Det betyder att jag jag är godkänd av NCAA att tävla för ett amerikanskt college, eller närmare bestämt Manhattan College. Det känns grymt. Det betyder ju också att det bär av till Boston på Fredag. Tanken är att jag ska springa en mile, 1609meter, för första gången i mitt liv. Men det är nog inte nån större skillnad mot att kuta 1500m.

Nu ska jag ge mig på en ny definiton av "religion"... det kommer bli precis lika roligt som det låter, så låt inte mig ödsla er tid med att snacka om vilka "roliga" saker jag ska ägna kvällen åt... Så schas, iväg med er.

Hörs!


Ett skepp kommer lastat med homework!

Att åka tunelbana i New York är inte något man gör för skojs skull. Efter några år med SL:s mjukissäten så trivs mitt svenska prinsessan-på-ärten-ärsle helt enkelt inte med de stenhårda sätena.

Jag tänkte bara dela med mig av denna livsviktiga information(eller så har jag ett ton läxor att göra och ser det här som en högst berättigad paus i läxläsningen...). Ajja, time to work.

Hörs!
Höjdmeter

...är svårt att beskriva. Det måste upplevas. Jag blir fascierad av höga byggnader, groteska broar och enorma statyer. Det är tur att NY är fullproppat av dem. Det skulle vara grymt kul att rita något sånt själv, för att sedan få dem byggda på riktigt. Men min major är business, och jag tror att det kommer förbli så, och jag funderar på att ta en minor i Marketing eller Management. Det är min plan, för till fället.


Empire State Building *4Träningen idag gick faktiskt riktigt bra. Bästa hittills sen baklåret fucka upp sig. 600-400-200(sp 10min)200-400-200meter. Tiderna var typ 1.30-58-26-27-58-28. Tror jag, är inte helt säker men det var typ sådär det såg ut, med 2min vila mellan loppen. Nu är dock min vad lite ur balans; stenhårda banor, odoserade kurvor och långpass på asfalt är kanske inte det mest optimala om man vill ha en fungerande vad. Men snart är det vår och snön, som för tillfället döljer hela parken samt löparbanorna, kommer vara smält. Det ska bli super att få kasta in vinterjackan under sängen(för det är ju där man förvarar allt man inte använder för tilllfället). Och förhoppningsvis kommer mina vader trivas lika bra som övriga jag trivs här i New York.

Hörs!


Morgonjogg i The Bronx

Klocka är 07.25 här på andra sidan Atlanten och solen är just på väg upp, precis som jag. xD Det är nämligen dags att snöra på sig joggingskorna, ta på sig träningskläderna och bege sig ut i kylan. Men det är fint ute, och det är bra grymt bra väder idag.

Hörs!


En dag i den stora staden

Man blir bara mer och mer fascinerad av den här staden. För varje nytt hus man ser, för varje nytt block man passerar och för varje ny affär man besöker så förudras man över vad som gömmer sig i New York. Det är häftigt - riktigt häftigt.
Min nacke kommer snart att se ut som Arnold Schwarzeneggers, men det är vad man får stå ut med om man ska spendra dagarna med att springa runt och fota en massa höga byggnader. Men jag klagar inte, jag gillar det. Jag hade gillat det ännu bättre om min systemkamera hade följt med mig hit... Men jag klarar mig.Vi; Jag, Emmy, Malin och Siri begav oss in till Central Park idag. Fy i hellvete vilken ENORM park. Det var faktiskt rätt najs, i vår kommer det nog vara grymt fint där. Det var det idag också, men det vart lite jobbigt att vanka runt i slasket efter ett tag.

När de andra skulle bege sig hem så tog jag tunnelbanan några block söderut, mot stan. Jag fick med mig två kassar fyllda med kläder från Forever 21. Lite t-shirts(eller ja, typ 5st, men dom kostade ju typ 6dollar, typ 40kr, styck så det var svårt att låta bli xD), en ryggsäck, ett skärp och tre tröjor. Grymt billig affär med riktgit bra kläder. Som H&M men både billigare och bättre kläder. Budget är bra. Det gillar vi!

Läxläsning till tusen nu då,

Hörs!

Central Park

Till skillnad från igår så är vädret grymt bra idag. Visst, det är kallt, men det regnar inte, det är nästan inga moln på himlen och solen är framme. Grymt. Det betyder att vi drar in till Central Park nu på eftermiddagen. Jag ska bara in i duschen, fixa en lite quiz som jag har tills imorgon och sedan bär det av.

Sen så kollade jag upp det där med kontokortet som inte funkade igår, och det är ju proppat med pengar nu när CSN-bidraget har kommit, utlandsstudeter får ju hela summan på en och samma gång... så jag får se till att inte köpa slut på nu i början, jag ska ju klara mig på det(och det som återsår av min adlibris-lön) i fyra månader till.
Så jag kanske åker till Times Square och Lower Central Park för att köpa de där sakerna som jag inte fick med igår. Jag är fän i behov av lite träningskläder.


Bad times (square)

Mitt kontokort slutade funka när jag var på stan idag, ingen aning om varför dock. Men det är ju så grymt jäkla störande när man står där i kassan med en 20meter lång kö bakom sig och får upp ett stort jävla "DENIED" i nyllet efter att man har slagit in sin pinkod... VADÅ DENIED!!?? Pleas try again, it really should work... ELLER INTE! Pinsamt.  Eller är det bara jag som verkligen hatar det och känner för att krypa ur mitt eget skinn när det händer? Jag har ju pengar på kortet också, så det är ju inte problemet. Nu fick jag lämna det jag skulle köpa och bege mig hemåt igen, till The Bronx.

Kanske ger det ett försök igen imorgon, jag behöver verkligen ett par t-shirtar och lite träningskläder. Det kändes som om jag tog med mig hela jäkla huset när jag lämnade Sverige, men de enda jag har är typ 20st skjortor och inte så mycket mer.

Nu ska kolla lite Dexter sen sova,

Hörs!
Det har varit grymt dåligt väder idag också, som ni ser på bilden, det har regnat hela dagen och det har varit runt noll grader. Fifan för vintern. Det vart inte så många kort tagna heller, det är helt enkelt inte lika kul att fota när det är kasst väder.

Hello Downtown

Träningen är avklarad. Det gick inte så jätte bra. Men det var ändå inte helt åt hellvete. 10*400meter blev 8*400m+400m. 1min vila och loppen gick på typ 64-65sekuder. Alla utom det åttonde, där föll jag som en gråsten. Så även om jag inte är lika fit som jag var för två och en halv vecka sen så går det i alla fall framåt. Ganska fort framåt. Det är bra. Riktigt bra.

De här är en helg som ska spenderas Downtown. Spännande.

Hörs!


Edit: Kom just ut ur duschen och ska ta på mig en nytvättad skjorta, men den luktar lite halvilla. HUR FAN KAN DEN LUKTA ILLA NÄR JAG TVÄTTADE IGÅR!!?? Jo, jag GLÖMDE JU FÖR FAN LÄGGA I TVÄTTMEDEL. Skit.

American style

m&m's, peanutbutter, dounuts, american cookies, friterad mat, läsk, glass och en jäkla massa mer kommer att göra en inverkan på min vikt, och inte minst blodkärl, om jag ska fortsätta käka allt sånt skit... Men det är ju så stört gott. Och svårt att undvika med tanke på att hela matsalen här på Manhattan College är fylld av dem. Vill man bli tjock här så tror jag inte så svårt att lyckas med den bedriften. Det är nog inte svårt att få förkalkade blodkär heller för den delen...
Men samtidigt finns det en riktigt stor salladsbar och det finns alltid typ fyra rätter att välja mellan, så jag kan inte riktigt klaga på maten heller. Och sen har vi ganska jättemånga restauranger att gåoch käka på om man känner för det. Men jag måste ändå konstatera att det är lätt att lägga fel saker på tallriken lite för ofta.

Ajja, jag funderar på att bege mig ut och ta lite kort. Men jag får se vad som händer.

Hörs!


You're a slave to money then you die.

Var just och ändrade min meal plan. Vi har ett student kort laddat med massa dollar och måltidskuponger. Det jag gjorde var att byta lite kuponger till dollar, så att jag kan välja lite mer fritt vart och när jag vill käka. Kommer dock inte ihåg vilken av meal-plansen jag bytte till. Men jag tror jag kommer ha typ 230dollar på kortet nu, plus 15måltider per vecka. Perfekt.

Min far ska vara inne på skype nu. Men är han det? Nej, det är han inte. xD

Hörs.Fanny fyllde år igår. Grattis i efterskott.


Det är inga problem

Jag ska skaffa en lite positivare attityd...

...men innan jag gör det så måste jag bara få säga att jag hatar livet. Eller kanske inte riktigt, men det går inte så bra för mig just nu. Baklåret verkar vara bra igen, MEN VAFAN HAR HÄNT MED TEMPOT??? VA!? SVARA RÅÅH! VART ÄR PACEN?

Sådär ja, nu ska jag bli lite mer positiv och börja fokusera på det som är bra... typ..

Eller okay, jag måste bara säga att jag hatar amerikanska toaletter, de är nästan värre än de holländska... Totalt proppfulla med vatten. Hur svårt är det att göra en touchdown nu liksom. Ingen utmaning ---> Ingen spänning. Nej men seriöst, ge mig en normal toalett, please bitches.

Sådär ja, nu är jag klar med gnällandet. Det sägs ju att mycket sitter i skallen och om jag helt enkelt ställer in mig på att - det är så här det är just nu och det är bra för tillfället - så kanske det blir bättre snart. Kvalgränsen för IC4A är 1.54.90. Jag vill dit. För två veckor sedan hade det inte varit någon match. Idag är det tyvärr det. Men med två veckors träning bör det inte vara helt omöjligt. Det bör jag kunna klara. Det ska jag klara. 

Hörs! 

Och hur ska det här gå till hade han tänkt då...

Jag har English Writing class imorgon... inget kostigt med det. Det konstiga är att vi ska ta med oss 15-20exempel på amerikanska slangord! Hur fan ska det ga till liksom? Jag kan ju knappt snacka engelska i vanliga fall. Visst kan jag slå upp hur många som helst i Urbandicionary.com, men hur trovärdigt ät det på en skala ett till tio? Max 1. Läraren rådde mig till att ta några slangord vi använder i Sverige istället, men hallå, vi snackar svenska i Sverige... HALLÅ. 
 
Nej, vi skiter i det här. Btw så har jag ett nytt headset nu, och en mp3, och ett par spikskor, och ett strykjärn, och en dator. Ganska så najs faktiskt, och att välja mellan engelska och svenska teckan var ju skitlätt, man kunde välja att installera den på svenska första gången man startade den, sen finns det en snabbgrej så att man kan byta tillbaka till amerikanskt när som. Eller spanskt om man käner för det. Perfekt. Feting snab är den också, kanske bara är jag som tycker det för att min förra dator är från 2006 eller nått sånt. hehehe.

Vardelosa lektioner ar bland det varsta som finns...

Sitter i CIS labbet och surfar runt lite for tillfallet. Vara Lab-assignments ar skitenkla och jag hade ju redan gjort det innan, som homework, for det var det han sa att det var... Sa nu har jag inte gjort ett skit den senaste timmen, kanns ju ganska sa waste. Tank sa mycket jag kunde ha utrattat pa den har tiden... Jag kunde ha gatt och kopt en chipspase, eller tva. Sa varfor gjorde jag inte det da, kan man ju undra... Jo, for att jag ar en lat javla slacker. True story. inte for att det ar sa varts anstrangande att ga 100m och kopa en chipspase, men anda...

En lektion to go, sen ar det klart for idag. Najs!

Amerika + snö = inte så jävla bra va...

Hello,

We're writing about the order you placed on January 29 2011 (Order# 103-5203090-7052230). Delivery of your package may be delayed due to extreme weather conditions or an unforeseen natural event.

Woot? Det har lixåM kommit 1(EN)cm snö, ovädret har ju inte ens hunnit hit(varken till New York eller Kentucky, där amazon.com har sitt lager) ännu, det ska komma inatt. Okay om de ställer in skolan för 1cm snö, men ska de hålla på och tjafsa med mina packet för lite snö så blir jag fän lack... :@


Edit: Missade "may be..."

Okey, nu hoppar jag...

Träningen gick skit idag. Verkligen skit. Även om jag "tog det lugnt" i den meningen att jag inte tryckte på allt vad jag hade så vart jag ändå skapöigt trött. Två veckor utan träning har visst gjort mer skada än vad jag hade beräknat. Det känns ju sådär faktiskt. Menmen, det är bara att hoppas på att jag kommer upp i en hyffsad nivå rätt snabbt igen, det brukar ju kunna gå rätt snabbt att komma igång för mig så jag hoppas att det gör det den här gången också.

Ajja, English writing står på schemat,

hörs!

Okej, nu hoppar jag... (från taket alltså)

Träningen gick skit idag. Verkligen skit. Även om jag "tog det lugnt" i den meningen att jag inte tryckte på allt vad jag hade så vart jag ändå skapöigt trött. Två veckor utan träning har visst gjort mer skada än vad jag hade beräknat. Det känns ju sådär faktiskt. Menmen, det är bara att hoppas på att jag kommer upp i en hyffsad nivå rätt snabbt igen, det brukar ju kunna gå rätt snabbt att komma igång för mig så jag hoppas att det gör det den här gången också.

Ajja, English writing står på schemat,

hörs!

Sprickor som kan bli hål i fasaden..?

Just klar med morgonjoggen och frukosten. Första klassen börjar 4.40, dvs om 6.5h. Jag hade hellre haft den nu direkt på morgonen och sedan varit ledig hela dagen. Menmen, idag är en sån dag som det hade varit skitsamma ändå. Jag ska nämligen plugga. Ligger lite efter i både Marketing och Management, men det är bara läsning, så det ska jag nog hinna med idag.

Sen är det intervaller ikväll... vet inte riktigt om jag gillar det. Det känns ju bra nu, i baklåret alltså, men jag vågar fortfarande inte. Vågar inte springa för snabbt. Det kanske låter skitlöjligt men jag är livrädd för att min baksida ska brista på riktigt. Som tur är är det ganska långa intervaller = lägre pace än om de hade varit kortare. Men vilan, 5min, känns lite skrämmande lång...

...och ja jag vet att jag wajnar som en femårig liten flicka som just har tappat sin glass på marken, men det är sånt ni får stå ut med.
Det är något jag kanske borde sluta med, eller inte göra så ofta i alla fall, gnälla alltså.

Ajja, hörs!

RSS 2.0